SEO optimizacija

SEO (Search Engine Optimization) je optimizacija spletnega mesta za nadaljnjo promocijo spletnega mesta v iskalnikih.

SEO je razdeljen na 3 dele

Višje ko je vaše spletno mesto med iskanjem, večja je verjetnost, da uporabnik obišče vaše spletno mesto, saj skoraj 100 % uporabnikov med iskanjem uporablja le prve tri povezave. Le približno 20-50 % uporabnikov obišče deseto povezavo na prvi strani. Drugo stran iskalnika obišče le 10-20 % uporabnikov. Zato si vsak vir želi zasesti prvih deset mest, vendar se število konkurenčnih spletišč žal povečuje, zato ni tako enostavno zasesti začetnih mest. Zato se pojavlja vprašanje: Kako osvojiti ta vrh in postati vodilni? SEO je tu zelo koristen.

Prvi del


To je delo znotraj spletnega mesta. To delo vključuje popravljanje morebitnih napak, dodajanje ali spreminjanje vsebine, kode HTML spletnih strani, medsebojno povezovanje itd. To je tako imenovana notranja optimizacija. Upoštevati morate tudi, da se algoritmi različnih iskalnikov razlikujejo.

Drugi del

To je razvoj spletnega mesta. Na tej stopnji morate vir pripeljati na prva mesta s pomočjo skupin dogodkov, ki se izvajajo zunaj spletnih mest (na drugih spletnih mestih, forumih), katerih cilj je povečati potrebno referenčno maso in promovirati spletno mesto v skladu s ciljnimi zahtevami ter povečati njegovo avtoriteto. Ta postopek se imenuje promocija spletnega mesta ali zunanja optimizacija.

Tretji del

Gre za ohranjanje doseženih položajev in izboljšanje doseženih rezultatov. Za ohranitev zasedenih mest morate opazovati tako lastne rezultate kot rezultate konkurentov, spreminjati ključne besede, besedila za povezave in vsebino spletnega mesta.