E-mail
marketing

Trženje po e-pošti je eden najučinkovitejših načinov neposrednega komuniciranja s potencialnimi in sedanjimi strankami v realnem času.

Trženje po e-pošti je vrsta neposrednega trženja, ki kot glavni komunikacijski kanal za doseganje občinstva uporablja e-poštne trženjske kampanje. Trženje po e-pošti je zelo učinkovit kanal, ki lahko potencialne kupce spremeni v stranke in gradi zvestobo med vašimi obstoječimi uporabniki. Odvisno od vaše panoge, velikosti zbirke e-poštnih podatkov in ciljev je lahko tako enostavno, kot je vzpostavitev pozdravnega e-poštnega sporočila in nekaj samodejnih sporočil. Lahko pa vključuje tudi oblikovanje kompleksnih e-poštnih vej in negovalnih kampanj.

Kako izvajati e-poštno trženje?

1. Določite cilje:

Trženje po e-pošti je eden najmočnejših načinov za doseganje občinstva, zato se morate prepričati, da tega privilegija ne zlorabljate s pošiljanjem e-poštnih sporočil po mili volji. Preden začnete kampanjo, se prepričajte, da ste določili jasne cilje glede tega, kaj želite doseči. Želite spodbuditi promet na objavo na blogu? Ali želite povečati prodajo? Ali želite, da se ljudje prijavijo na spletni seminar?

2. Ustvarite svoj seznam:

Ko boste razumeli svoje cilje, je čas, da razmislite o tem, komu boste poslali e-pošto. Seznam lahko sestavite na dva glavna načina: pomemben je vaš trenutni seznam strank in/ali ga sestavite od začetka. Za več informacij o gradnji seznama od začetka kliknite tukaj.

3. Odločite se, katero vrsto kampanje želite poslati:

Obstaja več različnih vrst e-poštnih kampanj, ki jih lahko pošljete, vključno z glasili, promocijskimi e-poštnimi sporočili, pozdravnimi e-poštnimi sporočili za nove naročnike, vabili na dogodke/webinarje in negovalnimi kampanjami. Ko se odločate, katero obliko boste izbrali, razmislite o razširljivosti, ponovno preverite svoje cilje in upoštevajte časovno obveznost.

4. Ustvarite kampanjo:

Poiščite programsko opremo za e-poštno trženje z intuitivnim in enostavnim orodjem za oblikovanje kampanj. Ne želite porabiti časa za to, da bi se ubadali s kodo HTML in se prepričali, da je vaše e-poštno sporočilo videti pravilno.

5. Izmerite rezultate:

Po pošiljanju e-poštnega sporočila počakajte do enega tedna, preden zberete in izmerite rezultate. Poskrbite, da boste spremljali stopnjo odprtosti, stopnjo klikov in stopnjo odjave. Te metrike vam bodo dale pregled nad tem, kako dobro se je vaše e-poštno sporočilo obneslo in kako lahko izboljšate naslednjo kampanjo.